Als je het kunt dromen, kun je het bouwen. Daarom heeft Strawbees geen regels, beperkingen of verkeerde afslagen. U kunt computers, uw handen, uw initiatief, uw verbeeldingskracht gebruiken. Je kunt alles recyclen of upcyclen wat je maar te pakken kunt krijgen. De problemen zijn misschien eindeloos, maar met Strawbees zijn de mogelijkheden oneindig.

LEREN DOOR TE PROBEREN

Leren door te doen is niet goed genoeg. Leren door te proberen, is de toekomst. Wij geloven in het ontwikkelen van het creatieve zelfvertrouwen en de liefde van studenten voor technologie, zodat ze de wereld kunnen begrijpen en nieuwe problemen kunnen oplossen. Weten hoe je moet bouwen, verkennen, testen en experimenteren is van vitaal belang, want doorbraken komen niet in een cadeauverpakking.

CONNECTIES MAKEN

Strawbees is de lijm die technologieën, materialen en denkwijzen bindt. We versmelten het fysieke met het digitale. We laten studenten kennismaken met hun potentieel. We passen bij elke lesstijl, doelstelling en budget als een handschoen. We inspireren gemeenschappen en smeden spannende partnerschappen. We koppelen thought leadership aan grassroots-inspanningen. We overbruggen vandaag met morgen. We zijn in meer dan één opzicht een verbinder.

DE INSPIRATIE ACHTER STRAWBEES

Enkele woorden van Erik Thorstensson, uitvinder en medeoprichter van Strawbees

“De kiem van het idee begon toen ik met mijn recyclingmachine naar India ging. Ik keek naar de materialen die ze beschikbaar hadden – karton, plastic flessen, voedselverpakkingen en natuurlijk rietjes! Ik begon wasknijpers te maken, een paar duizenden in neonkleuren, met een heel eenvoudig patroon. Wasknijpers in India zijn erg handig, voor het drogen van spins buiten op zonne-energie. De leerlingen raakten enthousiast over hun nieuwe bouwgereedschap en begonnen met het bouwen van enorme structuren met deze wasknijpers. Deze kleine connectoren bleken buitengewoon veelzijdig te zijn. Ze konden onderling worden gecombineerd en met meerdere materialen worden gebruikt om te bouwen en te creëren, waardoor wat anders afval zou zijn, een speelse (en nuttige) ervaring kunnen worden. Dus dat is wat we begonnen te doen bij Strawbees, waarde opbouwen in het materiaal en de educatieve waarde,waardoor kinderen hun creativiteit en vindingrijkheid kunnen ontwikkelen ”, zegt Erik Thorstensson, Inventor en medeoprichter van Strawbees.