Een nieuw jaar met Scratch

Scratch conferentie 2013

Medewerkers van Scratchweb zijn sterk betrokken bij de organisatie van de eerste Scratch conferentie buiten Amerika: 25-27 juli 2013 in Citilab, Barcelona.

Naast Mitch Resnick, de bedenker van Scratch, verwachen we 250 mensen die op heel uiteenlopend gebied met Scratch in de weer zijn. Als je vakantie houdt ergens tussen Zuid-Frankrijk en Portugal zou een tussenstop in of bij Barcelona zeker de moeite waard kunnen zijn.

Aan het programma wordt nog druk gewerkt. Daarvoor zoeken we mensen met goede ideeën en interessante projecten. Heb je iets leuks dat je tijdens de conferentie met de Scratch gemeenschap wilt delen? Neem dan contact op met de organisatie.

Website veranderingen

Zoals je misschien al gemerkt hebt is er de afgelopen maanden gewerkt om de website overzichtelijker in te delen. Ook zijn er nieuwe mogelijkheden toegevoegd. Zo kunnen leden nu makkelijk zelf artikelen aan de website toevoegen. Deze artikelen zijn te vinden onder 'Scratch Verhalen'.

Ben je al enige tijd niet meer op de website geweest dan nodigen we je bij deze graag uit om de nieuwe opties te bekijken. Hoe meer mensen hun Scratch verhalen delen hoe interessanter de site wordt om te lezen. Het motto van Scratch is niet voor niets: bedenk - deel - leer.

Ook willen we jullie vragen ons te infomeren wanneer je iets tegenkomt dat niet naar behoren werkt. Wij proberen het probleem dan zo spoedig mogelijk te verhelpen.

Scratchen op Europees niveau

De in de vorige nieuwsbrief beschreven Scratchlessen in CoderDojo Parlarie zijn opgemerkt door de Europese Unie. Of de jonge kinderen uit de Amsterdamse Zeeheldenbuurt langs willen komen bij #EUdojo in Brussel. Wij verwachten voor de betrokken kinderen een indrukwekkende ervaring. Bovendien denken we dat het voor de betrokken Europese ambtenaren en politici een buitenkansje is om van 8 tot 12 jarige Amsterdamse kids met Mocro roots te horen over wat er nu zo interessant is aan dat Scratch waar zij iedere donderdag dingen mee maken!

Scratch 2.0

Met veel belangstelling kijken we uit naar het moment dat Scratch 2.0 beschikbaar wordt voor algemeen gebruik. De nieuwe versie van Scratch biedt een aantal interessante nieuwe mogelijkheden. Zie hier een preview video waarin de veranderingen nader worden toegelicht.