Wat is ScratchX?
ScratchX is een platform waarmee mensen experimentele functionaliteit kunnen testen die door ontwikkelaars is gebouwd voor de visuele programmeertaal Scratch.

Wat is het verschil tussen Scratch en ScratchX?
Scratch is een programmeertaal en een online community waar u uw eigen interactieve verhalen, games en animaties kunt maken. ScratchX is een apart experimenteel platform dat is gebouwd om experimentele Scratch-functies te testen, ook wel bekend als Experimental Extensions. Er is geen login of gemeenschapscomponent voor ScratchX, en projecten die binnen ScratchX zijn gemaakt, kunnen alleen op ScratchX worden uitgevoerd.

Wat zijn Scratch-extensies?
Met Scratch-extensies kan Scratch via nieuwe blokken communiceren met externe hardware en informatie buiten de Scratch-website. Extensies zijn geschreven in JavaScript voor de ScratchX-projecteditor.

Wat is het verschil tussen experimentele en officiƫle extensies?
Experimentele extensies zijn extensies die door de gemeenschap voor Scratch zijn gemaakt; ze worden op geen enkele manier beheerd of goedgekeurd door Scratch. Experimentele extensies kunnen alleen in de ScratchX-omgeving worden uitgevoerd. OfficiĆ«le extensies kunnen worden gevonden en uitgevoerd vanuit Scratch 2.0 (zowel online als offline editors), toegankelijk in het gedeelte ‘Meer blokken’ van het blokkenmenu.