Scratchweb Podium

Soms ontsnapt een artikel dat Stichting Scratchweb interessant vindt aan de aandacht van de leden. Om deze artikelen toch voor het voetlicht te brengen hebben we het Podium opgericht. Op deze pagina vind je artikelen die wat ons betreft meer aandacht verdienen dan ze tot nu toe hebben gekregen.

Scratchkaarten 2.0

Met de Scratchkaarten kun je in korte tijd heel veel leren. De eerste elf behandelen steeds een of twee mogelijkheden van Scratch en met nummer 12 bouw je een heuse game. Overal waar zwarte driehoekjes je een keuze aanbieden kun je ook de andere mogelijkheden proberen, als er getallen in de blokjes staan kun je die veranderen om hard, snel, veel, zachtjes, langzaam, ... te gaan.

Deze Nederlandse versie van deze kaarten werd gemaakt door Helen Fermate. Sjoerd Dirk Meijer heeft de vertalingen aangeleverd.

Aan de slag!

 

Elegante Algoritmes presentatie

Op zondag 21 april wordt de uitslag bekend gemaakt van de Elegante Algoritmes wedstrijd in het Gemeentemuseum Den Haag. Voor deze wedstrijd heb ik een Scratch variant van Mondriaans Vicory Boogie Woogie in elkaar geknutseld.
Helaas heb ik op die datum al heel lang een andere afspraak staan. Ik kan er zelf dus niet bij zijn. :(

Waardering: 
10

Scratch 2.0

Dit jaar belooft een bijzonder goed Scratchjaar te worden. Wij hopen dat dit voorjaar Scratch 2.0. goed genoeg zal zijn voor wereldwijde vrijgave. Op dit moment kun je het alleen proberen als testgebruiker waarvoor je je kunt opgeven via het aankondigingsforum van ScratchED.

Scratch Conferentie 2013

Medewerkers van Scratchweb zijn sterk betrokken bij de organisatie van de eerste Scratch conferentie buiten Amerika: 25-27 juli 2013 in Citilab, Barcelona.

Naats Mitch Resnick, de bedenker van Scratch verwachten we 250 mensen die op heel uiteenlopend gebied met Scratch in de weer zijn. Als je vakantie houdt ergens tussen Zuid-Frankrijk en Portugal zou ik een tussenstop in of bij Barcelona zeker overwegen.

Scratch2kinect

Stephen Howell uit Ierland heeft software geschreven waarmee Scratch gebruik kan maken van de sensoren van de Kinect. In eerste instantie Windows only, maar dank zij vriendelijke inspanningen in Japan nu ook voor Mac. De video met de kat die met je meedanst inspireert mij tot het ombouwen naar een variant waarbij karakters in een schilderij tot leven komen.

Waardering: 
0

Een draak verveelt zich nooit

 

DraakBoze draak

Als de draak in de stad bij nacht een bus tegenkomt wordt het chaotisch. Deze leskaart leert onder meer hoe je zend signaal en raak ik ... kunt gebruiken om de sprites op elkaar te laten reageren.