Projecten

Project Beginnersles

Akki Holla heeft voor TechnoPromo in Cuijk een beginnersles (zie bijlage) gemaakt met verwijzing naar de video van Harald Bredrode zoals hieronder.

Experimenteer met geluid, afbeelding uit leskaart Akki Holla Helpkaarten Akki Holla

Akki Holla die niet lang geleden een naar Scratch 2.0 bijgewerkte Aan de slag met ons deelde heeft nu de volgende zes helpkaarten becshikbaar gemaakt voor iedereen. Dank!

Ping Pong Nieuwe leskaarten

Met dank aan het fijne kleine boekje Games ontwerpen met Scratch voor kids voor dummies van Derek Breen heb ik de leskaarten voor Pong en Snake in een nieuw jasje gestoken.

Geniet ervan.

Screenshot scratched.harvard.edu/ct on assessment Beoordelen

Wanneer je Scratch in het onderwijs gebruikt kan er een moment komen dat je wilt vaststellen of de leerlingen voldoende vorering maken, c.q. waar ze extra ondersteuning kunnen gebruiken. Dat kan natuurlijk alleen als je idee hebt van wat je wil dat kinderen er mee leren.

Studio Code voor COP21 Klimaattop

Eind november 2015 is er in Parijs een hele grote conferentie over het klimaat. 

Scratch Dance Party Dansen!

Inmiddels zijn er heel veel plekken waar je leuke lesideen voor Scratch kunt vinden. Deze leskaart legt in het Engels duidelijk uit hoe je muziek in Scratch binnenhaalt, en hoe je door het wisselen van uiterlijken (kostuums) iedere sprite kunt laten dansen.

Platform Game All your blocks are belong to us

Een overzichtsartikel van allerlei op blokken gebaseerde programmeeromgevingen leidt in de discussie tot felle voor- en tegenstanders. Ik vind de syntaxvereenvoudiging een zegen om kinderen te verleiden na te denken over probleemoplossen met de computer.

Project Creative Computing Guide vertaald

De praktische gids van Karen Brennan en kornuiten bij ScratchED is door Cobie van de Ven vertaald in het Nederlands. Download hem bij haar Digi-lab. En als je eens een Scratch docent nodig hebt is het inhuren van Cobie een heel plezierige manier van dank je wel zeggen.

Lego WeDo Kleurenschijf Geanimeerd leren

Cobie van de Ven van digi-lab.org legt het kort en bondig uit. Teken met verschillende kleuren een schijf, maak die vast aan een Lego motortje en bestuur het geheel met een simpel en duidelijk Scratch script:

Scratch Day 2014 Video Still Happy Scratch Day

Pagina's