Partners

Stichting Scratchweb werkt samen met bekende en minder bekende partijen om innovatieve projecten te realiseren. Op deze pagina vind je de partners waarmee Stichting Scratchweb heeft samengewerkt en in welke context dat heeft plaatsgevonden.

Software Freedom Day

Software Freedom Day is een jaarlijks evenement waar open source software centraal staat. De editie van 2012 had als titel Open Education en daar voelt Scratchweb zich dan thuis.

T-DOSE

T-dose staat voor Technical Dutch Open Source Event en wordt jaarlijks in Eindhoven georganiseerd. Scratchweb was in 2012 present met een presentatie over Scratch en de Raspverry Pi. Je kunt deze en andere presentaties terugkijken via de site van Open Source Onderwijs.

Scratch Day 2012 Waag Music Machine

De ambitie was om om een genetwerkte muziek machine te bouwen. Die ambitie schuiven we door naar een volgend evenement. Geslaagd was het wel: in het prachtige Theatrum Anatomicum werd door jong en oud enthousiast gecodeerd. Met een picoboard erbij kwam de volgende code tot leven.

 

De video is gemaakt door Sisiorange. Check die Michael in de video!

Scratchdag Amsterdam groot succes

Ongeveer 200 kinderen hebben zaterdag de weg gevonden naar de gratis Scratch Workshops in de centrale bibliotheek van Amsterdam.