MicroBlocks is een programmeertaal voor blokken voor fysiek computergebruik, geïnspireerd door Scratch . Het draait op microcontrollers zoals de micro: bit , Calliope mini , AdaFruit Circuit Playground Express en vele anderen .

Wat maakt MicroBlocks speciaal?
Live codering
MicroBlocks is een live-omgeving. Klik op een blok en het loopt direct, precies op het bord. Probeer commando’s uit. Bekijk en grafiek sensorwaarden in realtime. U hoeft niet meer te wachten tot de code is gecompileerd en gedownload.

Wilt u een animatie weergeven terwijl u een motor bestuurt? Geen probleem! Met MicroBlocks kunt u voor elke taak afzonderlijke scripts schrijven en deze tegelijkertijd uitvoeren. Uw code is eenvoudiger te schrijven en gemakkelijker te begrijpen.

MicroBlocks draait op veel verschillende boards, maar je scripts zijn draagbaar. Knoppen, sensoren en weergaveblokken gedragen zich hetzelfde op alle borden met de relevante hardware. MicroBlocks simuleert zelfs het micro: bit 5×5 LED-display op TFT-displays.

MicroBlocks downloadt uw code terwijl u deze schrijft. Als je tevreden bent met wat je programma doet, haal dan gewoon de stekker uit het stopcontact en je bent klaar om te gaan. Maak een game, een fitness-app of lichtgevende kleding die je overal mee naartoe kunt nemen.

Met MicroBlocks gedraagt het bord zich als een geheugenstick. Geen bestanden nodig; sluit gewoon een bord aan en de scripts verschijnen weer. Geef je bord aan een vriend zodat ze je code kunnen verkennen. Ze kunnen zelfs een coole nieuwe functie toevoegen!