Nieuws

EemsbodeGroningenScratcht Heel Groningen Scratcht

NOORD-GRONINGEN In anderhalve week tijd is de gratis programmeercursus van Biblionet Groningen en Startup Kid volgeboekt.

De belangstelling was overweldigend; in alle 23 gemeenten doen kinderen mee. Voor sommige gemeenten zijn extra plaatsen gecreëerd om aan de grote vraag te voldoen. Deze week start de cursus.

Scratch Educators NL Meetup Scratch Educators Meetup

Iedere zeven weken is er een Scratch educators meetup, een laagdrempelige bijeenkomst waarin Scratch en onderwijs in al zijn facetten aan de orde kan komen.

Donderdag 6 april is het in Woerden:

We zijn te gast bij Simone van Groenestijn van pw8.nl

Op het programma:
 

Scratch script om spook te laten zweven Spoken vangen

Een nieuwe leskaart Spoken Vangen behandelt in een bladzijde veel concepten

Aan de slag

In mei 2011, ter ere van oprichting Scratchweb vertaalden we het Getting Started boekje: Aan de slag.

Nu, vijf-en-een-half jaar later heeft Akki Holla het boekje geactualiseerd naar Scratch 2.0 en deelt het met alle Nederslandtalige Scratchers. Dank!

Scratch2017BDX logo Scratch conferentie 2017

Wat ooit bedoeld was als een conferentie in oneven jaren op continenten verschillend van Amerika (in de VS is ieder even jaar een Scratch conferentie op het MIT) begint een traditie te worden van Europese conferenties met deelname uit de hele wereld.

Na Barcelona (2013) en Amsterdam (2015) zal van 18 tot 21 juli 2017 een conferentie in Bordeaux plaatsvinden.

vee Brian Harvey

Eind oktober was Brian Harvey in Amsterdam als genodigd spreker van Splash.con, een grote conferentie. Hij was al een aantal dagen eerder in de stad hetgeen de kans bood een gastles te organiseren voor 30 kinderen van de CoderClass van Metis Montessori Lyceum.

Seymour Papert Seymour Papert 1928-2016

Seymour Papert is op 31 juli 2016 op 88-jarige leeftijd overleden.

Scratchdag 2016 Scratchdag 2016

In mei in Scratch altijd jarig en dat wordt meestal de derde zaterdag van mei gevierd. Dit jaar valt Scratchdag op 14 mei, maar iedereeen die een Scratch evenement organiseert mag dat ook op een andere dag doen, dit jaar kun je bijvoorbeeld in Haarlem op zondag 22 mei terecht.

Scratch-Wiki-Logo NL-BE Wiki Woensdag

Het Scratch team heeft besloten om op de Scratch site meer aandacht te besteden aan de wikis waar Scratchers schrijven over van alles wat bij Scratch komt kijken (en meer!).Iedere laatste woensdag van de maand is het WikiWednesday en dan worden er uit verschillende talen wiki pagina's in het zonnetje gezet.

Wiki pagina Score bijhouden Wiki woensdag

Binnenkort komt er betere koppeling tussen de Scratch website en de Scratch wiki's. En om daar aandacht aan te besteden worden eens per maand wiki pagina's in het zonnetje gezet. Voor Nederland hebben we de pagina score bijhouden aangedragen.

Pagina's