Nieuws

Get Creative with a micro:bit MicroBit

De Microbit waarover we hier anderhalf jaar geleden al eens berichtten verovert stilaan ook Nederland en dat is helemaal niet zo gek :-)

Kiambu Nairobi

Wat ooit, najaar 2012, begon als een poging om de Scratch conferentie naar Amsterdam te halen, heeft inmiddels geleid tot een kleine traditie. Stichting Scratchweb is na Scratch2013BCN en Scratch2015AMS druk doende om Scratch2017BDX in Bordeaux te organiseren. 

EemsbodeGroningenScratcht Heel Groningen Scratcht

NOORD-GRONINGEN In anderhalve week tijd is de gratis programmeercursus van Biblionet Groningen en Startup Kid volgeboekt.

De belangstelling was overweldigend; in alle 23 gemeenten doen kinderen mee. Voor sommige gemeenten zijn extra plaatsen gecreëerd om aan de grote vraag te voldoen. Deze week start de cursus.

Scratch Educators NL Meetup Scratch Educators Meetup

Iedere zeven weken is er een Scratch educators meetup, een laagdrempelige bijeenkomst waarin Scratch en onderwijs in al zijn facetten aan de orde kan komen.

Donderdag 6 april is het in Woerden:

We zijn te gast bij Simone van Groenestijn van pw8.nl

Op het programma:
 

Scratch script om spook te laten zweven Spoken vangen

Een nieuwe leskaart Spoken Vangen behandelt in een bladzijde veel concepten

Aan de slag

In mei 2011, ter ere van oprichting Scratchweb vertaalden we het Getting Started boekje: Aan de slag.

Nu, vijf-en-een-half jaar later heeft Akki Holla het boekje geactualiseerd naar Scratch 2.0 en deelt het met alle Nederslandtalige Scratchers. Dank!

Scratch2017BDX logo Scratch conferentie 2017

Wat ooit bedoeld was als een conferentie in oneven jaren op continenten verschillend van Amerika (in de VS is ieder even jaar een Scratch conferentie op het MIT) begint een traditie te worden van Europese conferenties met deelname uit de hele wereld.

Na Barcelona (2013) en Amsterdam (2015) zal van 18 tot 21 juli 2017 een conferentie in Bordeaux plaatsvinden.

vee Brian Harvey

Eind oktober was Brian Harvey in Amsterdam als genodigd spreker van Splash.con, een grote conferentie. Hij was al een aantal dagen eerder in de stad hetgeen de kans bood een gastles te organiseren voor 30 kinderen van de CoderClass van Metis Montessori Lyceum.

Seymour Papert Seymour Papert 1928-2016

Seymour Papert is op 31 juli 2016 op 88-jarige leeftijd overleden.

Scratchdag 2016 Scratchdag 2016

In mei in Scratch altijd jarig en dat wordt meestal de derde zaterdag van mei gevierd. Dit jaar valt Scratchdag op 14 mei, maar iedereeen die een Scratch evenement organiseert mag dat ook op een andere dag doen, dit jaar kun je bijvoorbeeld in Haarlem op zondag 22 mei terecht.

Pagina's