MIT App Inventor is een intuïtieve, visuele programmeeromgeving waarmee iedereen – zelfs kinderen – volledig functionele apps voor smartphones en tablets kan bouwen. Degenen die nieuw zijn bij MIT App Inventor kunnen in minder dan 30 minuten een eenvoudige eerste app hebben. En wat meer is, onze op blokken gebaseerde tool vergemakkelijkt het creëren van complexe, impactvolle apps in aanzienlijk minder tijd dan traditionele programmeeromgevingen. Het MIT App Inventor-project probeert softwareontwikkeling te democratiseren door alle mensen, vooral jonge mensen, in staat te stellen om van technologiegebruik naar technologiecreatie over te gaan.

Een klein team van CSAIL-medewerkers en -studenten, onder leiding van professor Hal Abelson, vormt de kern van een internationale beweging van uitvinders. Naast het leiden van educatieve outreach rond MIT App Inventor en het doen van onderzoek naar de impact ervan, onderhoudt dit kernteam de gratis online app-ontwikkelomgeving die meer dan 6 miljoen geregistreerde gebruikers bedient.

Op blokken gebaseerde coderingsprogramma’s inspireren intellectuele en creatieve empowerment. MIT App Inventor gaat verder om kinderen echte empowerment te bieden om een ​​verschil te maken – een manier om een ​​sociale impact van onschatbare waarde voor hun gemeenschap te bereiken. In feite zijn App-uitvinders op school en buiten de traditionele onderwijsinstellingen samengekomen en precies dat gedaan: