Makeblock Co., Ltd, opgericht in 2013, is een wereldwijde leverancier van STEAM-onderwijsoplossingen. Makeblock richt zich op de STEAM-onderwijs- en entertainmentmarkten voor scholen, onderwijsinstellingen en gezinnen en biedt uitgebreide hardware, software, inhoudsoplossingen en eersteklas robotica-wedstrijden, met als doel een diepe integratie van technologie en onderwijs.

Jasen Wang (Wang Jianjun), de oprichter en CEO van Makeblock (Makeblock Co., Ltd), is een liefhebber van robotica, een productmanager en een hardcoremaker. Hij werd ooit gerangschikt als een van de 30 topondernemers onder de leeftijd van 30 door Forbes China.
Wang startte Makeblock met als doel mensen te helpen hun ideeën om te zetten in echte fysieke objecten. Met de kracht van innovatie en technologie zorgt Makeblock ervoor dat meer mensen kunnen genieten van het creëren en plezier hebben.

Makeblock-producten worden in meer dan 140 landen verkocht door meer dan 1600 kanaalpartners. Onze wereldwijde gebruikers waren meer dan 15 miljoen gebruikers en blijven groeien. Makeblock-producten worden op meer dan 25.000 scholen over de hele wereld en ook door gezinnen gebruikt voor STEAM-onderwijs.

In Frankrijk zijn Makeblock-producten verwerkt in schoolboeken, en meer dan 6.000 Franse basisscholen en middelbare scholen gebruiken Makeblock-software en -hardware voor hun STEAM-cursussen. In Hongkong, China, gebruikt meer dan de helft van de basisscholen en middelbare scholen de STEAM-onderwijsoplossingen van Makeblock. In 2017 vonden 200 Makeblock-themaworkshops en robotica-wedstrijden plaats. Op Antarctica assisteerde Makeblock Portugese en Bulgaarse scholieren bij een onderzoeksproject, waarbij ze mBot Ranger-robots gebruikten voor lokale gegevensverzameling. In Afrika is Makeblock de officiële robotleverancier geworden van RobotsMali, het National Collaborative Robotics Education Center in Mali. In Rusland, meer dan de helft van de door de staat gefinancierde technoparken voor kinderen “Kvantorium (Кванториум)” maakt gebruik van onze STEAM-onderwijsoplossingen om de basis te leggen voor een strategisch talentmanagementplan. Over de hele wereld is de Neuron Explorer Kit aan boord gekomen van Apple.com en Apple Stores, en de compatibiliteit met Swift Playgrounds-software helpt het codeeronderwijs uitgebreid te promoten.

Nu hebben we dochterondernemingen in Amerika, Europa, Japan en Hong Kong China, en sinds 2017 zijn we strategische partnerschappen aangegaan met bijvoorbeeld de Japanse SoftBank C&S.