Zomerschool Urbino

Bitmap and vector parrot
Class in Urbino Summerschool for teachers

Een groep van 130 Italiaanse leerkrachten heeft een week van hun vakantie uitgetrokken om deel te nemen aan de zomercursus Coding in your Classroom, Now! . Overdag is programma van 9 tot 5, 's avonds wordt er activiteiten in de stad georganiseerd. Samen met Derek Breen uit Boston verzorg ik dagelijks een anderhalf uur durende masterclass. Vandaag ging dat over het tekenen van sprites in Scratch en dan speciaal de voordelen van vector-tekenen in vergelijking met bitmap-tekenen. Morgen gaan we aan de slag met variabelen en lijsten.

Zelfs in Ierland heb ik niet zoveel enthousiaste leerkrachten bij elkaar gezien. Het lijkt erop dat de online cursus die Alessandro Bogliolo afgelopen voorjaar startte wel heel goed getimed was. Meer dan 5000 meensen begonnen eraan en daarvan hebben meer dan 1500 de 13 weken durende cursus volledig afgerond. Het onderliggende idee van de cursus is simpel: er worden voorbeelden behandeld die nu door leerkrachten kunnen worden ingezet. De mode van dat iedereen moet leren programmeren krijgt een fundament en het gereedschap om er iets zelf mee te doen.

Ik hoop op niet al te lange tijd iets vergelijkbaars in Nederland op te zetten (en met een tiende van de Italiaanse animo zou ik al heel tevreden zijn :-) Daarbij kan ik hulp gebruiken, in het bijzonder van leerkrachten PO, contact me als je dat wat lijkt.

 

0
Uw beoordeling: Geen