Zelf blokken bouwen met Scratch 2.0

In Scratch 2.0 kan je niet alleen de bestaande blokken gebruiken: je kan ook zelf blokken bouwen. Dit is een krachtige uitbreiding van Scratch waardoor programma’s korter en duidelijker kunnen worden.
 Ik heb een les gemaakt waar aan de hand van het tekenen van een vierkant wordt uitgelegd hoe het zelf maken van blokken werkt. Deze les is in de bijlage te vinden of, voor niet ingelogde gebruikers, bij Scribd: http://www.scribd.com/doc/133130195/Zelf-Blokken-Bouwen-Met-Scratch-2-0 (of kijk op mijn blog om ook het Word-document te downloaden).
 Scratch 2.0 is momenteel nog een bèta-versie en is hier te vinden: http://beta.scratch.mit.edu/ Klik boven op Create om Scratch te starten. Scratch 2.0 werkt online dus er hoeft niets te worden geïnstalleerd.
 Gebruikers die al wat langer een account hebben bij Scratch kunnen bij Scratch 2.0 inloggen en programma’s in de cloud opslaan. Het is ook mogelijk om programma’s naar de computer te downloaden en weer te uploaden. Dit werkt hetzelfde als opslaan en openen. Er kan dus ook zonder account mee worden gewerkt.

 

10
Uw beoordeling: Geen