BBC micro:Bit

Stappenteller met een micro:bit
Get Creative with a micro:bit

De afgelopen week kregen 1 miljoen Engelse leerlingen uit de bovenbouw basisschool gratis een micro:bit ...

Ik was zo gelukkig er vorige maand eentje te krijgen bij CESIconf en kan vandaag berichten dat dit echt een mooi ding is. Simpel, krachtig en breed toepasbaar, dat zijn geweldige eigenschappen voor educatief materiaal.

Maar wat is het? Het is een een printplaatje met electronica die verschillende vormen van invoer en uitvoer heeft, en waarbij je zelf programmaatjes kun schrijven om die gegevens te beinvloeden. Zo maak je een stappenteller door  de micro:bit aan je schoen vast te maken en bij iedere beweging een stap op te tellen bij het aantal stappen (iedereen begrijpt dat je daarvoor een variabele nodig hebt, maar het is niet nodig dat zo te noemen).

Maar een gitaar kan ook. Of een alarm, of een spelletje.

En je kan kiezen uit heel verschillende programmeeromgevingen. Een zeer toegankelijke Scratch achtige Blockly, of TouchDevelop, of the real thing Javascript of Python.

Microsoft heeft dit gesponsord en zorgt voor het geld om het te kunnen uitdelen, de BBC en Computing at school hebben enorm uitgepakt met zeer veel handleidingen en ideeen om (te) gekke dingen te maken. Wat mij betreft is zoiets in Nederland ook welkom, ook als de micro:bits tegen marktconforme prijs (10-20 euro) zouden worden aangeboden.

 

 

 

 

Stappenteller met een micro:bit

0
Uw beoordeling: Geen